festival

3 tips voor een leuke avond met vrienden

Een leuke avond met vrienden organiseren, wie doet dat nu niet graag? Je kunt er vast en zeker wel wat inspiratie voor gebruiken. Als je je vriendengroep uitnodigt, wat is dan leuk voor iedereen om te doen? Een keer bij iemand thuis, een keer een avondje uit, er is erg veel te doen en daarom ook iedere keer weer een uitdaging om iets te kiezen wat iedereen leuk vindt.

Spelletjes doen

Binnen veel vriendengroepen worden er veel spellen gedaan. Dit kan een avondvullend programma zijn met één spel, zoals Monopoly. Maar je kunt ook een spel kiezen wat iedere keer een paar minuten duurt en wat je kunt stoppen of kunt pauzeren als je even wil. Kingsen is daar een leuk voorbeeld van. Het is ook leuk om elke maand een bedrag in te leggen per persoon, daar kun je dan gezamenlijk spelletjes van bestellen en samen spelen. Je hebt dan in een korte tijd een leuke spellenkast waar je veel plezier aan beleeft met zijn allen.

Filmavond

Geen zin om een avondje weg te gaan, dan kun je bij iemand thuis een filmavond houden. Misschien heeft er wel iemand een echte mancave. Een leuke bar, lekker een drankje erbij en een goede film, ook dan heb jij een top avond met vrienden! Om de kosten te delen kan iedereen wat drinken meenemen en anderen weer een lekkere versnapering. Zo is het voor iedereen goed te doen en wordt het weer een leuke avond met de vriendengroep. 

Avondje uit

Gewoon lekker even erop uit met zijn allen, dan zijn er mogelijkheden genoeg. Denk aan de bioscoop, een restaurant, bowlen, een escaperoom en nog zoveel meer. Als je wat gaat doen, dan daag je elkaar uit, je bent sportief en leert elkaar ook in een andere setting kennen. Probeer eens wat nieuws te ontdekken wat iedereen leuk vindt. Karten kan ook leuk zijn bijvoorbeeld, of een dropping? Bekijk goed wat voor weer het wordt en hoeveel mensen er mee een avondje uit gaan. Houd ook rekening met het budget, dat zal namelijk grotendeels bepalen wat je de betreffende avond samen gaat doen.